- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 50
- STOB recept
- Porce: 4.00
Recept je převzat z knihy Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí. K zakoupení na e-shopu STOBu http://www.stob.cz/cs/eshop
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 55 |
Špenát listový mražený | 600 |
Brambory pozdní | 380 |
Ricotta | 140 |
Lučina Linie 35% | 100 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 40 |
Mouka pšeničná hrubá | 160 |
Sýr polotučný polotvrdý 30% průměr | 100 |
Olej řepkový | 6 |
Dochucovadla:
sůl, bílý pepř, česnek
Energetická hodnota celkem: 7454 kJ
Bílkoviny (g): 98,
Tuky (g): 63,
Sacharidy (g): 194,
SAFA (g): 34,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1864 kJ
Bílkoviny (g): 24.5, Tuky (g): 15.8, Sacharidy (g): 48.5, SAFA (g): 8.5, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme hrubou mouku, krupici, vejce a sůl a vytvoříme vláčné těsto. Z těsta vyválíme 2 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme kolečka o průměru cca 5 cm. Připravíme si náplň z ricotty, lučiny a nastrouhaného sýra a ochutíme solí a bílým pepřem. Z připraveného těsta a náplně tvoříme taštičky a umáčkneme vidličkou. Taštičky vaříme v osolené vodě po vyplavání na hladinu ještě cca 2 minuty. Na oleji lehce orestujeme česnek, přidáme špenát, mléko a ochutíme solí. Špenát podusíme a na závěr můžeme zjemnit smetanou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.